Hondenschool

Dierenkliniek Katwijk werkt nauw samen met Hondenschool Bollenstreek in Noordwijkerhout.

Waarom zou u met uw hond naar een hondenschool moeten?

Heeft u net een pup of volwassen hond in huis en wilt u deze commando’s aanleren?

Zoekt u extra hulp omdat uw hond trekt aan de lijn of komt uw hond nooit als u hem roept?

Zoekt u een leuke nieuwe uitdaging om te doen met uw hond zoals hoopers of apporteren en wilt u dat eens uitproberen?

Loopt u tegen wat problemen aan met uw hond en heeft u hulp nodig bij het oplossen van dit probleem van een gediplomeerde gedragstherapeut?

Hondenschool Bollenstreek kan u daarbij helpen.

Dierenartsassistente en gedragstherapeut Tessa geeft elke zaterdag met haar collega’s Bart Elferink en Daniel Koomen les op de hondenschool.

Waarom moet ik naar Hondenschool Bollenstreek?

Tessa Janson is afgestudeerd hondenschool instructeur en hondengedragstherapeut. Ze heeft haar diploma’s gehaald via Kynologisch Centrum Quiebus en CDB Barneveld en wordt jaarlijks bijgeschoold in hondengedrag.  Daniel Koomen en Bart Elferink zijn beide afgestudeerd hondenschool instructeur en in opleiding voor hondengedragstherapeut.

Onze gegevens zijn onder andere op te vragen bij Kynologisch Centrum Quiebus en voor de gedragstherapie bij Cursuscentrum Dierverzorging Barneveld.

Onze methode:

  • Fouten worden voorkomen en ongewenst gedrag wordt omgezet in gewenst gedrag.
  • Gewenst gedrag wordt beloond.
  • De methode moet voor de meeste eigenaren makkelijk uitvoerbaar zijn.
  • De methode moet voor de meeste honden makkelijk uitvoerbaar zijn.
  • De methode mag geen agressie opwekken.
  • De methode mag geen angst opwekken.
  • De methode kent een stapsgewijze opbouw.
  • De methode wordt altijd aan de combinatie eigenaar-hond aangepast.

Een goede relatie tussen hond en baas is erg belangrijk.

De basis hiervan is wederzijds respect en goede communicatie.

Uw hond is als geen ander in staat om u te laten zien hoe hij zich voelt. Wij leren u om te begrijpen en inzicht te krijgen in het gedrag van uw hond. ‘Hondentaal’ begrijpen is van groot belang tijdens de opvoeding van uw hond en inzicht krijgen in het gedrag van honden is een belangrijk aspect tijdens de cursussen.

Let hoe dan ook op of de hondenschool/gedragstherapeut waar u heen gaat goed is opgeleid. In Nederland mag helaas iedereen zich instructeur of gedragstherapeut noemen. De hondenopvoeding is een vakgebied waarin de laatste jaren veel ontwikkeling heeft plaatsgevonden. En niet voor niets! De ervaring is dat de “ouderwetse” methodes uiteindelijk meer kwaad dan goed doen en het welzijn van de hond hierdoor beschadigd. Wij vinden dat opleiding en bijscholing vereist zouden moeten zijn. Helaas denken sommige collega hondenscholen en/of gedragstherapeuten hier anders over. Sommigen hebben nooit opleiding gedaan, of erg lang geleden en zijn nooit meer bijgeschoold. Sommigen hebben een opleiding gedaan maar niet afgemaakt of zijn nog bezig. Sommige zijn gezakt voor de opleiding maar geven aan dit vak toch te hebben behaald. Ook al komt u niet bij ons op de hondenschool, vraag altijd naar recente opleidingen en/of bijscholingen en controleer dit ook.

Schrijf u nu in