Verzekeren

Een dierenverzekering is een zorgverzekering voor ziekte bij uw dier. U hoopt natuurlijk dat het niet gebeurt, maar zowel jonge als oudere dieren kunnen plotseling ziek worden of geopereerd moeten worden. Denkt u maar eens aan suikerziekte waardoor uw huisdier langdurig medicijnen nodig heeft, verstopte darmen omdat uw dier iets raars gegeten heeft of een breuk omdat uw dier van te hoog naar beneden gesprongen is. Wanneer zoiets gebeurt kan dat flink kostbaar zijn. Hiertegen kunt u zich verzekeren! U betaalt maandelijks een bedrag aan de dierverzekeraar en ‘spaart’ zo als het ware voor slechtere tijden.

Vergoeding

Het grootste voordeel van een dierenverzekering is dat u uw dier altijd de beste noodzakelijke zorg kunt bieden, zonder directe ingrijpende financiële consequenties voor uw huishouden. De dierverzekering vergoedt geheel of gedeeltelijk de kosten, afhankelijk van de polis die u afgesloten heeft. U kunt vaak de basisverzekering uitbreiden met een aanvullend pakket waaronder fysiotherapie, zodat u een zorgverzekering kunt samenstellen die zo goed mogelijk bij u en uw dier past.

Vergelijk goed

Er zijn verschillende aanbieders van dierenverzekeringen, voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dierenkliniek Katwijk.