Nieuws & Acties

Openingstijden feestdagen

Iedereen alvast fijne feestdagen!!

Dit zijn onze openingstijden tijdens de feestdagen:

Dinsdag 24 december open tot 17.00 i.p.v. 18.00
Woensdag 25 december en 26 december gesloten
Dinsdag 31 december open tot 17.00 i.p.v. 18.00
Woensdag 1 januari gesloten.

De rest van de dagen zijn wij wel gewoon open.
Voor spoed is er altijd een dierenarts bereikbaar via het normale nummer: 071-4012930

Nieuw: Senioren check!

Hoe oud is uw huisdier in mensenjaren?

Uw huisdier valt al vrij snel onder de senioren. Zo zijn katten en kleine honden vanaf 7 jaar senior en grote honden zelfs al vanaf 5 jaar.

Senioren krijgen andere behoeften en kunnen ouderdomskwaaltjes ontwikkelen. Deze kwaaltjes vallen vaak niet goed op. U kunt bij ons tegen een gereduceerd tarief een seniorencheck inplannen. Hierbij kijken we uw huisdier helemaal na en controleren we de urine.

Bij katten is het ook belangrijk om de bloeddruk in de gaten te houden en bij de honden zullen we een orthopedisch onderzoek uitvoeren.

Afhankelijk van de bevindingen zullen wij een bloedonderzoek adviseren.

U kunt ons bellen voor een afspraak!

Even voorstellen: Lianne Driebergen

Even voorstellen; Mijn naam is Lianne en sinds vorig jaar juni mag ik het team van Dierenkliniek Katwijk versterken.
Als klein meisje was ik al gek op dieren! Thuis hadden wij konijnen, hamsters, vissen en parkietjes.
Toen ik op mezelf ging wonen, kocht ik mijn eerste kat. Inmiddels ben ik trots personeel van vier lieve Maine Coons.
Na jaren lang in de ouderenzorg gewerkt te hebben, vond ik het vorig jaar tijd worden om mijn droom te gaan verwezenlijken! Ik ben mijn eigen kattentrimsalon begonnen (Kattentrimsalon Purrfect C(o)at) en ben me daarnaast aan het omscholen tot Paraveterinair dierenartsassistente.
Een hele leuke combinatie, waar ik veel voldoening uit haal en erg veel van kan leren!

Ik zie jullie graag bij Dierenkliniek Katwijk!

Nieuwe openingstijden; woensdagavond tot 20:00 open!

Vanaf nu zijn wij op woensdag open van 9.00-17.00 maar vervolgens ’s avonds ook van 18.00-20.00. Hierdoor kunt u tot later een afspraak maken dan eerder het geval was! Tussen 17.00 en 18.00 zijn wij even dicht om te eten maar natuurlijk wel bereikbaar voor spoed!

 

 

Onze openingstijden zijn nu:

Maandag 09.00-19.00u.

Dinsdag 09.00-18.00u.

Woensdag 09.00-17.00u  en  18.00-20.00u.

Donderdag 09.00-18.00u.

Vrijdag 09.00 – 19.00u.

 

 

 

Voor spoedgevallen kunt u 24/7 bellen naar: 071 – 40 12 930.

Buiten openingstijden zijn wij aangesloten bij de dienstenkring Bollenstreek-Zuid. U kunt gewoon ons nummer bellen, u wordt dan via de nul doorverbonden naar de dierenarts uit de dienstenkring Bollenstreek-Zuid die dienst heeft.

Deelnemende Dierenklinieken:

 • Dierenkliniek Noordwijk  (071-36 15305)
 • Dierenkliniek de Bollenstreek (0252-344 884)
 • Dierenkliniek Teylingen (0252-232 219)
 • Dierenartsenpraktijk Lisse (0252-410 847)
 • Kliniek voor gezelschapsdieren Oegstgeest-Noord (071-52 37558)

In het uitzonderlijke geval dat deze doorschakeling niet werkt kunt u contact opnemen met één van de klinieken van de dienstenkring, via dit nummer krijgt u dan te horen wie er dienst heeft.

‘Algemene verordening gegevensbescherming’ (AVG)

‘Algemene verordening gegevensbescherming (AVG)’

Vanaf 25 mei 2018 verandert de wetgeving omtrent privacy. Deze wet (het zogenaamde AVG) zorgt ervoor dat instanties moeten zorgen voor de privacy van uw gegevens. Wij waarborgen uw gegevens door ons systeem goed te beschermen voor invloeden van buitenaf. Natuurlijk hebben wij gegevens van u nodig voor een goede administratie en communicatie. De volgende gegevens kunnen wij aan u vragen en/of documenteren:

 • Voor- en achternaam
 • Adresgegevens
 • Telefoonnummer(s)
 • Emailadres
 • Afspraken
 • Gegevens van uw dieren, deze zijn noodzakelijk voor een goed medisch dossier
 • Verkoopfacturen

Indien we u verwijzen naar een specialist sturen we de gegevens, behalve de verkoopfacturen, ook mee. Dit is nodig voor een goede verwijzing en administratie

Bij vragen, opmerkingen of aanpassingen kunt u ons altijd bereiken op 071-4012930.

Indien u verder nog vragen heeft over de nieuwe wet of klachten heeft over de manier waarop wij met uw persoonsgegevens omgaan kunt u contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/

Met vriendelijke groeten, Dierenkliniek Katwijk

 

Juni: Chipmaand

In JUNI korting op CHIPPEN en registreren!

Het is verplicht om uw hond te laten chippen en registreren, zelfs al vanaf 6a7 weken leeftijd. Ook volwassen honden die nog niet geregistreerd zijn moeten gechipt worden.

Voor katten is het (helaas) nog niet verplicht, terwijl juist katten vaak kwijtraken. Het is dus zeker verstandig om uw kat te laten chippen, zo bent u als eigenaar altijd terug te vinden als uw kat is weggelopen of bijvoorbeeld een ongeluk heeft gehad.

In de maand juni kan u uw dier met korting laten chippen en registreren. Maak hiervoor wel een afspraak.

In juni zijn de kosten 25 euro voor chippen en registreren en hier komen geen consult kosten bij.

U mag ook altijd binnen komen lopen om de chip en registratie van uw huisdier te laten controleren.

 

Waar op te letten met kouder weer?

 

Het is weer zover, het is herfst en het wordt ook weer kouder!

Wat heeft het koude weer voor invloed op onze 
honden?

Als de nachtvorst aanhoudt zal er weer gestrooid gaan worden. Dit strooizout is irriterend voor de voetzooltjes van uw hond, houdt deze dan ook goed vet met vaseline. Daarnaast kan het zout op de vacht en tussen de teentjes van u hond terecht komen met uitlaten. Probeer de voetjes goed schoon te maken met lauwwarm water zodra u thuiskomt zodat hij/zij het niet af kan likken. Als een hond te veel zout binnenkrijgt kan dit leiden tot een zoutvergiftiging.

Lange haren aan de ondervoeten van uw hond kunnen in de nattigheid of sneeuw bevriezen, zo ook de haren tussen de tenen. In de winter doet u er dan ook goed aan deze haartjes (voorzichtig) tussen de tenen vandaan te knippen.

Met het koude weer komen ook de donkere dagen. Zorg voor een goede verlichting van uw hond zodat hij/zij opvalt in het donker. Knipperlichtjes of een reflecterend veiligheidsvestje zorgen voor een goede zichtbaarheid.

Pas op met ijs! Honden kunnen helaas niet inschatten of het ijs dik genoeg is om op te lopen. Daarnaast is het verstandig om uw hond niet te nat te laten worden als het vriest buiten om onderkoeling te voorkomen. Sommige honden met een korte vacht of kale buik kunnen een jasje/dekje goed gebruiken.

Indien uw hond toch onderkoeld raakt dan is het belangrijk hem/haar zo goed mogelijk droog te wrijven met een handdoek en in te pakken in een deken. Dit geldt natuurlijk ook voor uw kat. Neem contact met ons op als u enige twijfel zou hebben. Wij kunnen u de nodige tips geven en een afspraak maken om hem/haar even na te kijken. De temperatuur van een hond of kat kunt u meten met een digitale thermometer in de anus met wat vaseline. De normale temperatuur voor een hond of kat zit tussen de 38 en 39 graden.

Onze nieuwe dierenarts: Lianne van Dalen

Ik zal me even voorstellen: mijn naam is Lianne en vanaf deze maand kom ik het team van Dierenkliniek Katwijk versterken.

In 2012 ben ik afgestudeerd in Gent en heb daarmee mijn droom om dierenarts te worden verwezenlijkt. Sindsdien heb ik veel ervaring opgedaan in verschillende praktijken en werk ik nog steeds met heel veel plezier.

Van hamster, konijn, kat tot Deense dog, van mij kunt u altijd verwachten dat ik voor u en uw huisdier tot het uiterste ga om de beste zorg en uitleg te leveren.

Zelf woon ik in Delft, maar ik ben ook veel in Noordwijk te vinden bij mijn vriend en zijn kat Jacky.

Tot snel bij Dierenkliniek Katwijk!

Eenjarig jubileum: Oktober 10% korting op het consult

1 oktober bestaat Dierenkliniek Katwijk alweer één jaar! Om dit met jullie te vieren hebben we in de maand oktober een leuke actie: U krijgt 10% korting op een consult. Aangezien een consult ook onderdeel is van een vaccinatie wordt deze korting dus ook bij een vaccinatie berekend.

Dit jaar is voor ons omgevlogen en wat was het een mooi jaar! Ons eerste jaar als praktijkeigenaren en ons eerste jaar in Katwijk. Wij zijn blij jullie als klant te mogen helpen met de zorg voor jullie huisdieren en nog blijer als u ook tevreden over ons bent. Hebben jullie ook een goede herinnering aan het afgelopen jaar met ons? Laat het ons even weten via een berichtje hieronder of laat een recensie achter op Facebook of Google.

Even binnenlopen mag natuurlijk ook altijd!